Expoziție Viorel Toma | Muzeul de Artă Timișoara

Joi, 23 februarie 2017, de la ora ora 18.00, la Muzeul de Artă Timișoara, Palatul Baroc din Piaţa Unirii nr.1, are loc vernisajul expoziției de pictură Viorel Toma.

Expoziția va fi vernisată de către prof. dr. Victor Neumann – director al Muzeului de Artă Timișoara. Evenimentul va fi marcat de un concert de muzică ambientală compusă de Ilie Stepan, în interpretarea lui Ilie Stepan și Horia Crișovan.

Expoziția găzduită de Muzeul de Artă Timișoara prezintă în premieră diferitele etape din viața și arta pictorului Viorel Toma cuprinsă între anii 1982-2016. Pe simeze sunt desfășurate lucrări de pictură în ulei pe pânză, acuarelă, desen și caligrafie, relevând un demers conceptual unic în peisajul artistic actual.

Viorel Toma a studiat arta plastică la Timișoara și Cluj, sub îndrumarea maestrului Julius Podlipny. Începând cu anii ’80, Toma se dedică picturii, căreia îi rămâne fidel până astăzi. Numeroase expoziții în țară și în străinătate (Ungaria, Polonia, Austria, Italia, Olanda, Norvegia etc.) i-au sporit notorietatea. A fost distins cu numeroase premii.

Expoziția Viorel Toma va fi deschisă publicului până în data de 15 aprilie 2017.

afis_mail2

Training pentru jurnaliști

Deutsche Welle Akademie caută tineri din toată lumea interesați de un stagiu de practică în jurnalism de înaltă calitate. Candidații trebuie să aibă experiență jurnalistică sau să fie interesați să își schimbe domeniul, din zona tehonlogică/ IT, economie sau științe înspre jurnalism. Sunt căutați oameni deschiși la minte, cu idei creative. Programul acoperă o serie de domenii foarte interesante pentru orice jurnalist al viitorului: moderare TV, reportaje multimedia, social media, realitate virtuală, toate acestea prin participarea la diferite seminarii și worlshop-uri dar și prezența în birourile editoriale Deutsche Welle din Washington, Moscova și Bruxelles.

Pentru stagiile de practică bilingve, sunt căutați:

• Vorbitori nativi de limbă engleză cu foarte bune cunoștințe de limbă germană.

• Vorbitori nativi de limbă germană cu excelente cunoștințe de limbă engleză.

• Vorbitori nativi de orice altă limbă din programele Deutsche Welle cu foarte bune cunoștinte de engleză și germană.
Mai multe informații precum și condițiile de înscriere găsiți aici.

 

Împrumutaţi cărţi în format electronic!

onleihe 2Biblioteca virtuală este un nou serviciu oferit de Goethe-Institut Bucureşti, ce poate fi utilizat în mod gratuit de către cititori din întreaga ţară – în orice zi, la orice oră! Mai multe detalii despre înscriere găsiţi aici.  

Focus pe Germană!

Focus pe germanaLăsaţi-vă fascinaţi de artă, jocuri şi de specificul limbii germane şi descoperiţi Germania şi România altfel!

START