Instalație și performance: Realize

Duminică, 28 mai 2017, ora 16.00, Piața Libertății Timișoara

De la ora 16, în piața Libertății, artistul Adrian Florea din Karlsruhe / Germania va prezenta instalația și performance-ul numit REALIZE. Tema instalației este mediul înconjurător și poluarea și aceasta va fi realizată împreună cu studenți de la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de înfrățire a orașelor Timisoara și Karlsruhe, artistul Adrian Florea a venit cu ideea unei instalații, care să pună în prim plan utilizarea materiilor prime. 

Parteneri: PRIMĂRIA KARLSRUHE, PRIMĂRIA TIMIȘOARA, CONSULATUL REPUBLICII FEDERALE GERMANIA TIMIȘOARA

unnamed

 

Programului de Practica Parlamentara Internationala la Bundestag-ul German

Programul care se desfăşoară în colaborare cu Universitatea Liberă din Berlin, cu Universitatea Humboldt din Berlin şi cu Universitatea Tehnică din Berlin, începe la 01 martie 2018 şi durează până la 31 iulie 2018. Stagiul de practică – în cadrul bursei – în Bundestag-ul german oferă prilejul de a cunoaşte sistemul de guvernare parlamentar din Germania, dar şi posibilitatea de a studia la o universitate germană şi de a acumula impresii noi.

Pe site-ul Bundestag-ului german  https://www.bundestag.de/europa_internationales/internat_austausch/ips/rumaenien/245048     pot fi accesate formularele pentru depunerea candidaturii, precum şi informaţii privind IPS.

Dosarele de aplicaţie vor fi depus electronic  până cel târziu la 30 iunie 2017 la Ambasada Germaniei la Bucureşti:  info@bukarest.diplo.de

Conditii:

–              cetãtenia românã

–              studii universitare încheiate;

–              cunostiinþe foarte bune ale limbii germane;

–              cunostiinte ale politicii, societãtii si istoriei germane;

–              sub 30 ani la începerea stagiului de bursã.

Launmomentdat în parc

Cea de-a doua ediție Launmomentdat în parc va avea loc în perioada 9 – 11 iunie 2017. Timp de trei zile, Parcul Botanic se va transforma într-o platformă de susținere a muzicii și a artei contemporane. Conceptul va oferi un spațiu cultural şi relaxant pe timp de zi, având la dispoziţie muzică de calitate, decoruri speciale şi jocuri distractive aferente unui asemenea eveniment.
Programul artistic din parc se va desfășura între orele 14:00 – 00:00. Sesiunea de after-party va avea loc după ora 00:00, vineri la Undertheivy, Aethernativ și Cuib d’ Arte, iar sâmbătă va continua la Aethernativ și Cuib d’ Arte.

Printre invitații festivalului se numără: Om Unit, Sandrino, Dubapest HiFi, Mr. Goju, Blanilla, Karpov Not Kasparov, Punu, Mighty Boogie, Newgotti, High Kulture, Von Bruber și mulți alții.

Urmăriți evenimentul, aici: https://www.facebook.com/events/267816243671856/

afis_lumd17

Expoziție Rosemarie Trockl 25 mai – 25 iunie 2017

Vernisaj: 25 mai 2017 | ora 18.00 | Muzeul de Artă Timișoara

Muzeul de Artă Timişoara, în parteneriat cu Institutul pentru Relaţii Culturale Externe (ifa) din Stuttgart, Centrul Cultural German din Timişoara şi cu sprijinul Consulatului Germaniei din Timişoara, deschide în data de 25 mai 2017 expoziţia dedicată artistei germane Rosemarie Trockel. Expoziţia va fi alcătuită din desene, fotografii şi instalaţii din perioada anilor ’90 şi 2000 şi prezintă teme variate: portrete, studii ale figurii umane, compoziţii, schiţe şi instalaţii video cu fragmente din activitatea artistei.

Rosemarie Trockel (n. 1952) este o prezenţă importantă în arta contemporană germană şi internaţională, lucrează şi locuieşte în Köln şi este profesoară la Academia de Artă din Düsseldorf. În întregul său, opera artistei Rosemarie Trockel reflectă interesul pentru experiemente cu materiale şi tehnici diversificate: pictură şi desen, gravură, instalaţii, artă foto şi video, obiecte compuse din materiale variate (lână, ceramică, materie vegatală etc.). Temele abordate de-a lungul carierei au fost legate de poziţia femeii în artă, conceptul de artă feminină, noţiunile de estetică în artă, probleme politice şi sociale ale societăţii moderne. Lucrările artistei au figurat în numeroase expoziţii tematice la unele dintre cele mai renumite muzee şi galerii internaţionale, precum: Muzeul de Artă Modernă şi Muzeul Solomon R. Guggenheim din New York, Centrul Georges Pompidou din Paris, Galeriile Serpentine şi Whitechapel din Londra; a mai expus în repetate rânduri şi în cadrul Bienalei de Artă de la Veneţia.

trockl

 

Training pentru jurnaliști

Deutsche Welle Akademie caută tineri din toată lumea interesați de un stagiu de practică în jurnalism de înaltă calitate. Candidații trebuie să aibă experiență jurnalistică sau să fie interesați să își schimbe domeniul, din zona tehonlogică/ IT, economie sau științe înspre jurnalism. Sunt căutați oameni deschiși la minte, cu idei creative. Programul acoperă o serie de domenii foarte interesante pentru orice jurnalist al viitorului: moderare TV, reportaje multimedia, social media, realitate virtuală, toate acestea prin participarea la diferite seminarii și worlshop-uri dar și prezența în birourile editoriale Deutsche Welle din Washington, Moscova și Bruxelles.

Pentru stagiile de practică bilingve, sunt căutați:

• Vorbitori nativi de limbă engleză cu foarte bune cunoștințe de limbă germană.

• Vorbitori nativi de limbă germană cu excelente cunoștințe de limbă engleză.

• Vorbitori nativi de orice altă limbă din programele Deutsche Welle cu foarte bune cunoștinte de engleză și germană.
Mai multe informații precum și condițiile de înscriere găsiți aici.

 

Împrumutaţi cărţi în format electronic!

onleihe 2Biblioteca virtuală este un nou serviciu oferit de Goethe-Institut Bucureşti, ce poate fi utilizat în mod gratuit de către cititori din întreaga ţară – în orice zi, la orice oră! Mai multe detalii despre înscriere găsiţi aici.  

Focus pe Germană!

Focus pe germanaLăsaţi-vă fascinaţi de artă, jocuri şi de specificul limbii germane şi descoperiţi Germania şi România altfel!

START