Atelier de creație (pentru copii între 5 – 10 ani)

01 martie 2017, orele 16.30 – 17.30 | Biblioteca CCG

Luna martie este aproape, dar primăvara pare că se mai lasă așteptată. De aceea dorim să ne retragem în atmosfera primitoare a bibliotecii, unde prin creativitate și jocuri vom aduce puțină culoare în rutina zilnică. Atelierul de creație are loc în 1 martie de la ora 16.30 și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-10 ani.

Intrarea este liberă. Vă puteți înscrie la atelier trimițând un e-mail la adresa r.cojocariu@ccgtm.ro. Numărul maxim de participanți este 15 de copii. Cititorii noștri care dețin și cardul  Cultura Plus au prioritate. (Persoană de contact: Ruxandra Cojocariu)

Adobe Spark(111)

Ziua internațională a poveștilor (pentru copii peste 7 ani)

20 martie 2017, orele 16.30 – 17.30 | Biblioteca CCG

Ziua internațională a poveștilor este dedicată povestitului oral. În fiecare an se anunță altă tematică pentru această zi deosebită. Tematica de anul acesta este transformarea. În acest sens vom pregăti și noi povești în limba germană în care este vorba de o transformare; mai mult decât atât, îi vom încuraja pe participanți să ne spună și ei o poveste pe aceeași temă.

De asemenea, vom deschide o expoziție cu noi cărți pentru copii și tineri, primite de la doamna prof. Birgit Dankert prin intermediul Institutului Goethe București. Literatura germană actuală pentru copii și tineri este plină de contraste, prezentând uneori teme serioase și sensibile, dar remarcându-se de asemenea prin ilustrațiile deosebite. Aceste cărți vor fi folosite ca sursă de inspirație pentru ziua poveștilor.

Intrarea este liberă. Vă puteți înscrie la atelier trimițând un e-mail la adresa r.cojocariu@ccgtm.ro. Numărul maxim de participanți este 20 de copii. Cititorii noștri care dețin și cardul  Cultura Plus au prioritate. (Persoană de contact: Ruxandra Cojocariu)

Adobe Spark(109)

Curs de modelaj în lut (pentru copii între 7 – 11 ani)

Începând cu data de 31 ianuarie 2017, Centrul Cultural German organizează un atelier de modelaj în lut pentru copii. Cursul va dura două luni, cu câte două întâlniri de câte o oră pe săptămână, și va fi organizat de către Radu Muj. Comunicarea în timpul cursului va fi făcută în limba germană, dar și în limba română dacă participanții nu sunt vorbitori de germană. Din punct de vedere tematic, cursul va fi legat de cultura germană.

În mediul artistic, modelajul ocupă un loc la fel de important ca desenul și pictura. Prin modelaj, copilul percepe realitatea în mod tridimensional, observă pentru prima dată volumul, deprinde tehnici de creație și lucrul cu diferite materiale de modelaj.

Tinerii artiști vor învăța și descoperi materialele și instrumentele de modelaj, formele și metodele de texturare și modelare a volumului. Își vor dezvolta creativitatea, imaginația și vor fi încurajați să se exprime liber prin intermediul modelajului.

Participarea la curs este gratuită. Numărul de participanți este maxim 10. Înscrierile se pot face începând cu data de astăzi la adresa de email r.cojocariu@ccgtm.ro. (Persoana de contact: Ruxandra Cojocariu).

 

Germana? – O joacă de copii!

cursuri_copiiÎn perioada 24 aprilie – 30 iunie 2017 pregătim pentru cei mici activități creative și jocuri interactive care să-i familiarizeze cu limba și cultura germană.

Cursurile special elaborate pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani vor cuprinde câte două întâlniri săptămânale.

Înscrierile se fac în perioada 10 – 14 aprilie 2017 între orele 12 și 18 la sediul Centrului Cultural German.

Pentru informații suplimentare vă invităm să ne contactați fie telefonic la 0256 40 70 58, fie prin e-mail la info@ccgtm.ro.

Save

Save

Cursuri pentru adolescenți (13 – 15 ani)

Centrul Cultural German Timișoara se străduiește să conceapă în mod regulat noi oferte în domeniul cursurilor de limba pentru copii, adolescenți și adulți, pentru a veni astfel în întâmpinarea cererii și necesității clienților și vizitatorilor săi. Pentru a satisface solicitările din categoria cursurilor pentru adolescenți, am dori să-i oferim și grupei de vârstă între 13 și 15 ani continuitate în însușirea limbii germane într-un mediu propice.

jugendkurs_FDCursul nostru de limba germană special conceput pentru adolescenți se adresează tinerilor cu cunoștințe elementare, care doresc să se inițieze în limba germană pentru o dezvoltare continuă, un posibil schimb de experiență în timpul liceului sau un studiu ulterior într-o țară vorbitoare de limba germană.

Cursul are o durată de 10 săptămâni. În ședințele de câte 90 de minute, care vor avea loc de două ori pe săptămână, adolescenții vor fi inițiați în limba și cultura germană cu ajutorul jocurilor și exercițiilor interactive. Ei vor fi încurajați să utilizeze limba germană în mod independet și să se poată exprima în situații autentice. Citește mai departe

Cursuri de teatru pentru copii

Toamna aceasta, la Centrul Cultural German din Timișoara încep două cursuri de teatru pentru copii – unul pentru copiii cu vârste între 6 și 10 ani și altul pentru grupa de vârstă 8 -14.

Cursul pentru cei mici va fi organizat împreună cu Olga și Silvia Török – actrițe la Teatrul German de Stat Timișoara și va începe vineri, 14 octombrie. Acesta va avea loc până în aprilie 2017 o dată pe săptămână în biblioteca CCG între orele 16 și 17.30 și se desfășoară în limba germană. Prețul este de 150 RON / 4 săptămâni.

Cursul pentru copiii între 8 și 14 ani este organizat împreună cu Simona Vintilă – actriță și regizoare la Teatrul German de Stat Timișoara și va începe miercuri, 19 octombrie. Cursul va avea loc în fiecare miercuri între orele 17 și 18.30 și se desfășoară în limba germană. Prețul de 150 RON / 4 săptămâni.

Cursul de teatru urmărește:

  1. Dezvoltarea sensibilității, a imaginației și a creativității artistice prin care copilul va ajunge să se cunoască și să se exprime mai bine.
  2. Cunoașterea și utilizarea elementelor de limbaj teatral.
  3. Dicția bună și îmbinarea acesteia cu atitudinea corectă.
  4. Respectarea regulilor de participare la jocurile propuse.
  5. Manifestarea sentimentelor de toleranță și prietenie în raportul cu ceilalți copii.
  6. Luarea deciziilor împreună cu ceilalți copii în atingerea scopului propus.
  7. Repetarea unei piese de teatru și prezentarea acesteia în public.

Ne-am bucura de cât mai mulți participanți!

adobe-spark35

Program cultural

Pentru grupuri organizate de copii (preşcolari şi elevi) oferim ateliere de lectură şi creativitate pentru copii.

LesedienstagPovestiri nostime stârnesc imaginaţia ascultătorilor oferindu-le posibilitatea să se implice. Învăţarea devine mai simplă prin jocuri didactice care combină exersarea limbii cu mişcarea, iar micile exerciţii de lucru manual şi un quiz completează provocarea. De asemenea, copiii pot descoperi comorile bibliotecii noastre, care le vor trezi pasiunea pentru cărţi şi limba germană.