Germana? – O joacă de copii!

cursuri_copii_karusselÎn perioada 24 aprilie – 30 iunie 2017 pregătim pentru cei mici activități creative și jocuri interactive care să-i familiarizeze cu limba și cultura germană.

Cursurile special elaborate pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani vor cuprinde câte două întâlniri săptămânale.

Înscrierile se fac în perioada 10 – 13 aprilie 2017 între orele 12 și 18 la sediul Centrului Cultural German.

Pentru informații suplimentare vă invităm să ne contactați fie telefonic la 0256 40 70 58, fie prin e-mail la info@ccgtm.ro.

Save

Save

Cursuri pentru adolescenți (13 – 15 ani)

Centrul Cultural German Timișoara se străduiește să conceapă în mod regulat noi oferte în domeniul cursurilor de limba pentru copii, adolescenți și adulți, pentru a veni astfel în întâmpinarea cererii și necesității clienților și vizitatorilor săi. Pentru a satisface solicitările din categoria cursurilor pentru adolescenți, am dori să-i oferim și grupei de vârstă între 13 și 15 ani continuitate în însușirea limbii germane într-un mediu propice.

jugendkurs_FDCursul nostru de limba germană special conceput pentru adolescenți se adresează tinerilor cu cunoștințe elementare, care doresc să se inițieze în limba germană pentru o dezvoltare continuă, un posibil schimb de experiență în timpul liceului sau un studiu ulterior într-o țară vorbitoare de limba germană.

Cursul are o durată de 10 săptămâni. În ședințele de câte 90 de minute, care vor avea loc de două ori pe săptămână, adolescenții vor fi inițiați în limba și cultura germană cu ajutorul jocurilor și exercițiilor interactive. Ei vor fi încurajați să utilizeze limba germană în mod independet și să se poată exprima în situații autentice. Citește mai departe

Cursuri de teatru pentru copii

Toamna aceasta, la Centrul Cultural German din Timișoara încep două cursuri de teatru pentru copii – unul pentru copiii cu vârste între 6 și 10 ani și altul pentru grupa de vârstă 8 -14.

Cursul pentru cei mici va fi organizat împreună cu Olga și Silvia Török – actrițe la Teatrul German de Stat Timișoara și va începe vineri, 14 octombrie. Acesta va avea loc până în aprilie 2017 o dată pe săptămână în biblioteca CCG între orele 16 și 17.30 și se desfășoară în limba germană. Prețul este de 150 RON / 4 săptămâni.

Cursul pentru copiii între 8 și 14 ani este organizat împreună cu Simona Vintilă – actriță și regizoare la Teatrul German de Stat Timișoara și va începe miercuri, 19 octombrie. Cursul va avea loc în fiecare miercuri între orele 17 și 18.30 și se desfășoară în limba germană. Prețul de 150 RON / 4 săptămâni.

Cursul de teatru urmărește:

  1. Dezvoltarea sensibilității, a imaginației și a creativității artistice prin care copilul va ajunge să se cunoască și să se exprime mai bine.
  2. Cunoașterea și utilizarea elementelor de limbaj teatral.
  3. Dicția bună și îmbinarea acesteia cu atitudinea corectă.
  4. Respectarea regulilor de participare la jocurile propuse.
  5. Manifestarea sentimentelor de toleranță și prietenie în raportul cu ceilalți copii.
  6. Luarea deciziilor împreună cu ceilalți copii în atingerea scopului propus.
  7. Repetarea unei piese de teatru și prezentarea acesteia în public.

Ne-am bucura de cât mai mulți participanți!

adobe-spark35

Program cultural

Pentru grupuri organizate de copii (preşcolari şi elevi) oferim ateliere de lectură şi creativitate pentru copii.

LesedienstagPovestiri nostime stârnesc imaginaţia ascultătorilor oferindu-le posibilitatea să se implice. Învăţarea devine mai simplă prin jocuri didactice care combină exersarea limbii cu mişcarea, iar micile exerciţii de lucru manual şi un quiz completează provocarea. De asemenea, copiii pot descoperi comorile bibliotecii noastre, care le vor trezi pasiunea pentru cărţi şi limba germană.