Structura cursurilor

Goethe-SiegelgruenPe an organizăm trei module standard de câte 10 săptămâni și două module intensive de câte 3 săptămâni.

Materia nivelurilor de utilizare elementară (A1, A2) se parcurge în  două module ce cuprind câte zece săptămâni în cazul unui curs standard respectiv trei săptămâni în cazul unui curs intensiv (2 x 60 UD*/nivel), în timp ce nivelurile B1, B2 şi C1 sunt compuse din câte trei module (3 x 60 UD*/nivel), ce cuprind câte zece săptămâni.

Cursurile au loc dimineaţă de la ora 9.00, după amiază de la ora 16.00 și seara de la  ora 18.45. În cadrul cursurilor intensive variantele de orar sunt de dimineață de la ora 9.00 sau după amiază de la ora 18.00.

Citește mai departe

Înscrieri cursuri

  • Înscrierile la cursurile de limba germană se fac personal la sediul nostru.
  • standardkursCursanţii noi (cu excepţia începătorilor) vor susţine un test scris şi oral, în urma căruia se va face plasarea la nivelul corespunzător. Testul este gratuit şi durează aproximativ 50 de minute.
  • Oferim cursanţilor noștri posibilitatea de a achita cursul standard în două rate. Prima rată se achită la înscriere, iar cea de a doua rată în a 5-a săptămână de curs. Neachitarea celei de a doua rată în perioada anunțată la înscriere atrage asupra ei excluderea de la curs. Vă mulțumim pentru înțelegere!
  • Taxa pentru cursurile care au loc pe perioada verii (curs intensiv, curs conversațional, curs de gramatică) se achită integral la înscriere. Va mulțumim pentru înțelegere! Citește mai departe

Taxe de curs

(taxe de curs valabile pentru anul de studiu 2014/2015)

Tipul cursului Plata integrală la înscriere Rata 1 Rata 2

Curs limba germană nivelul A1.1 – C1.2 standard/intensiv pentru adulți (de la 16 ani în sus )

780 RON 

/ 60 UD*

400 RON 400 RON
Curs limba germană nivelul A1.1 – C1.2 standard/intensiv cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari**

680 RON

/ 60 UD*

350 RON 350 RON
Curs online de limba germană nivelul A1 pentru adulți (de la 16 ani în sus)

1.400 RON /  100 UD*

750 RON 700 RON

  Citește mai departe

Cursuri standard

Doriţi să învăţaţi limba germană sau să vă îmbunătăţiţi cunoştinţele deja dobândite? Doriţi să vă aventurați în cultura spaţiului geografic în care se vorbeşte limba germană?

standardkursAtunci Centrul Cultural German este soluţia ideală pentru dumneavoastră. Fiind partener acreditat în domeniul cursurilor de limba germană şi centru de examinare Goethe-Institut noi vă oferim cursul potrivit pentru fiecare dintre scopurile dumneavoastră de învăţare. În cursul standard, care se desfăşoară în perioada 14 aprilie – 19 iunie 2015, şi are o durată de zece săptămâni vă oferim cursuri de învăţare a limbii germane pentru toate nivelurile de la A1 la C1.

Cursanţii noştri îşi dobândesc competenţele lingvistice prin intermediul unei game largi de proiecte educaţionale/didactice şi forme de discuţii variate care sunt create în jurul situaţiilor din viaţa cotidiană şi dezvoltă cele patru aptitudini precum exprimarea în scris şi cea orală şi înţelegerea unui text scris sau audiat. Citește mai departe

Germana pentru personalul medical

Aveţi nevoie de limba germană în profesie la spital, într-o instituţie de îngrijire sau în propriul cabinet?

Deutsch im KrankenhausAcest curs are ca scop familiarizarea cursanţilor cu terminologia germană de specialitate în domeniul medical, necesară pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicare cu pacienţi şi medici vorbitori nativi. 

Cursul este structurat pe o perioadă de 10 săptămâni şi acoperă o gamă variată de teme care includ: structura unui spital, ierarhizarea personalului medical, terminologie si expresii idiomatice medicale, anatomia corpului uman, roluri de interpretare (în anamneza pacientului, în examenul clinic şi în examenele paraclinice curente sau formule specifice utilizate în redactarea foilor de observaţie), elemente comunicative pentru interacţiunea medic-pacient, înţelegerea rapoartelor medicale şi a studiilor de caz, abrevieri medicale, simptome, sindroame şi boli. Pe lângă acest buchet de informaţii din domeniul medical, cursul conţine exerciţii de pronunţie a termenilor de specialitate, tratând totodată şi probleme de gramatică şi sintaxă.

În concordanţă cu Cadrul Comun European de Referinţă (CCER) acest curs se adresează cursanților cu cunoştinţe de limba germană de nivel A2/B1.

Citește mai departe

Cursuri pentru adolescenți (13 – 15 ani)

Centrul Cultural German Timișoara se străduiește să conceapă în mod regulat noi oferte în domeniul cursurilor de limba pentru copii, adolescenți și adulți, pentru a veni astfel în întâmpinarea cererii și necesității clienților și vizitatorilor săi. Pentru a satisface solicitările din categoria cursurilor pentru adolescenți, am dori să-i oferim și grupei de vârstă între 13 și 15 ani posibilitatea de a-și însuși limba germană într-un mediu propice.

kinderkursCursul nostru de limba germană special conceput pentru adolescenți se adresează tinerilor fără cunoștințe prealabile, care doresc să se inițieze în limba germană pentru o dezvoltare continuă, un posibil schimb de experiență în timpul liceului sau un studiu ulterior într-o țară vorbitoare de limba germană.

Cursul pentru începători începe în data de 20 aprilie 2015 și are o durată de 10 săptămâni. În ședințele de câte 90 de minute, care vor avea loc de două ori pe săptămână, adolescenții vor fi inițiați în limba și cultura germană cu ajutorul jocurilor și exercițiilor interactive. Ei vor fi încurajați să utilizeze limba germană în mod independet și să se poată exprima în situații autentice. Ultima ședință are loc în 26 iunie. Citește mai departe

Cursuri de limba germană pentru copii între 4 și 10 ani

kinderkursDacă doriţi ca pentru viitoarea sa formare copilul dumneavoastra să înveţe timpuriu limba germană sau să îşi însuşească noi cunoştinţe atât cu privire la limba cât şi la cultura şi civilizaţia germană, Centrul Cultural German Timişoara vă oferă soluţia ideală.

În data de 20 aprilie 2015 va începe un nou curs standard de limba germană pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani. Cursul special conceput pentru copii are o durată de zece săptămâni și cuprinde – în funcție de categoria de vârsta a copilului – una sau două întâlniri săptămânale, urmând ca ultima ședință să aibă loc pe 26 iunie 2015.

Înscrierile pentru cursul standard se fac în perioada 6 – 17 aprilie 2015 între orele 12.00 și 18.00 în prezența părintelui sau a tutorelui la sediul CCG. Testările de plasare la nivel se fac doar pe bază de programare telefonică în prealabil în zilele de marți și joi (în perioada de înscriere) între orele 15.00 – 17.00. Citește mai departe

Cursuri de pregătire pentru examene

Doriţi să susţineţi examenele Goethe-Institut bine pregătit/ă? Doriţi să aflaţi care este structura unui examen Goethe-Institut şi doriţi să fiţi îndrumaţi individual? Atunci aveţi posibilitatea să urmaţi cursurile noastre de pregătire pentru examenele Goethe-Institut.

GI_Pruefungszentrum_green_sRGBSub îndrumarea personalului nostru didactic experimentat faceţi cunoştinţă cu diferitele metode de testare din cadrul examenului şi beneficiaţi de o consultanţă competentă. Prin simularea tuturor celor patru părţi componente ale examenului – exprimare orală şi în scris, înţelegerea unui text scris sau audiat – prin corectarea greşelilor şi o discuţie individuală de consultanţă, aveţi posibilitatea să obţineţi o privire de ansamblu asupra cunoştinţelor dumneavoastră de limbă şi să mergeţi bine pregătit/ă la examen. Citește mai departe

Cursuri intensive

Dacă doriţi să vă îmbunătăţiţi cunoştinţele de limba germană în cel mai scurt timp posibil, atunci Centrul Cultural German Timişoaraoferă soluţia ideală. Fiind partener acreditat al Goethe-Institut în domeniul cursurilor de limba germană şi centru de examinare Goethe-Institut, CCG oferă în luna septembrie cursuri intensive de limba germană pentru nivelurile A1 – B1.

poster_kinderkursÎntâlnirile au loc în perioada 6 – 24 iulie 2015 de luni până vineri, fie de dimineaţă sau seara, durata unei şedinţe fiind de 3 ore şi 15 minute, oferindu-vă posibilitatea de  a învăţa zilnic şi sistematic limba germană. Cursurile au la bază metoda comunicativă în care competenţele lingvistice ale cursanţilor sunt formate în jurul situaţiilor de comunicare de zi cu zi.

Înscrierile se fac personal în perioada 29 iunie – 3 iulie 2015 între orele 12.00 şi 18.00 la sediul CCG. Testările gratuite de plasare la nivel se fac exclusiv în intervalul orar 12.00 – 17.00. 

Cursanţii Centrului Cultural German beneficiază de acces gratuit la bibliotecă şi de utilizare gratuită a Centrului de Studiu Individual din cadrul CCG. De asemenea ei sunt invitaţi să participe la diversele evenimente culturale ale Centrului, care prezintă aspecte din viaţa culturală şi socială din Germania de astăzi.

Pentru informaţii suplimentare vă invităm să ne contactaţi fie telefonic la +40 256 40 70 58 fie prin e-mail la adresa info@ccgtm.ro

Einfach Grammatik – Gramatică pentru nivelurile B1/B2

Ezitați să purtați o conversație în limba germană deoarece sunteți nesigur în privința așezării verbului în propoziție sau în privința utilizării corecte a unui articol sau a unei prepoziții? Atunci „Einfach Grammatik“, cursul pe care Centrul Cultural German Timișoara îl oferă, este cel potrivit pentru dumneavoastră. 

Cursul special elaborat pentru nivelurile B1/B2 vine în sprijinul acelora care utilizează deja în mod independent limba germană și doresc să își consolideze cunoștințele de gramatică într-un mod structurat și simplificat, astfel încât consolidarea acestora să fie eficientă și să se desfășoare într-un mod plăcut – pur și SIMPLU gramatică! Implicit se insistă și asupra exprimării orale.

Următoarea perioadă de înscrieri va fi publicată în curând.

Pentru informații suplimentare vă invităm să ne contactați fie telefonic la +40 256 40 70 58 fie prin e-mail la adresa info@ccgtm.ro

Cursuri pentru firme

Cursuri de limba germană pentru firme se pot desfăşura fie la sediul nostru fie la cel al firmei. Ritmul de predare-învăţare și orarul se stabileşte de comun acord cu reprezentanții firmei. Citește mai departe

Curs conversațional

Centrul Cultural German va oferi și pe perioada lunii august 2015 un curs conversaţional de limba germană pentru adulţi care dispun de cunoştinţe prealabile de nivelurile A2-B1 și B2-C1.

Pe parcursul a 3 săptămâni cei interesaţi de a vorbi „câte-n lună şi în stele“ în limba germană vor avea astfel ocazia de a exersa şi a aprofunda cunoştinţele prin dezbaterea unui număr variat de teme. Cursul se va desfăşura în luna august 2015 şi va cuprinde două întâlniri săptămânale care au loc seara.

Următoarea perioadă de înscrieri va fi publicată în curând. 

Pentru informaţii suplimentare vă invităm să ne contactaţi fie telefonic la +40 256 40 70 58 fie prin e- mail la adresa info@ccgtm.ro.