Structura cursurilor

Goethe-SiegelgruenPe an organizăm trei module standard de câte 10 săptămâni și două module intensive de câte 3 săptămâni.

Materia nivelurilor de utilizare elementară (A1, A2) se parcurge în  două module ce cuprind câte zece săptămâni în cazul unui curs standard respectiv trei săptămâni în cazul unui curs intensiv (2 x 60 UD*/nivel), în timp ce nivelurile B1, B2 şi C1 sunt compuse din câte trei module (3 x 60 UD*/nivel), ce cuprind câte zece săptămâni.

Cursurile au loc dimineaţă de la ora 9.00, după amiază de la ora 16.00 și seara de la  ora 18.45. În cadrul cursurilor intensive variantele de orar sunt de dimineață de la ora 9.00 sau după amiază de la ora 18.00.

Citește mai departe

Înscrieri curs intensiv

  • Înscrierile la cursurile de limba germană se fac personal la sediul nostru.
  • Cursanţii noi (cu excepţia începătorilor) vor susţine un test scris şi oral, în urma căruia se va face plasarea la nivelul corespunzător. Testul de plasare la nivel durează aproximativ 60 de minute şi este gratuit.standardkurs2016
  • Oferim cursanţilor noștri posibilitatea de a achita cursul standard în două rate. Prima rată se achită la înscriere, iar cea de a doua rată în a 5-a săptămână de curs. Neachitarea celei de a doua rată în perioada anunțată la înscriere atrage asupra ei excluderea de la curs. Vă mulțumim pentru înțelegere!
  • Taxa pentru cursurile care au loc pe perioada verii (curs intensiv, curs de conversație pentru adulți, curs de gramatică) se achită integral la înscriere. Va mulțumim pentru înțelegere!
  • La înscriere cursanţii pot achiziționa la preț special suportul de curs după care se lucrează pe parcursul unui întreg nivel.
  • Grupele se formează cu minim 6 şi maxim 16 cursanţi.
  • Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile. Numărul de locuri existente nu se poate suplimenta. Vă mulțumim pentru înțelegere!
Citește mai departe

Taxe de curs

(taxe de curs valabile pentru anul de studiu 2015/2016)

Tipul cursului Plata integrală la înscriere Rata 1 Rata 2
Curs limba germană nivelul A1 – C1 standard/intensiv pentru adulți (de la 16 ani în sus ) 800 RON / 60 UD* 420 RON 400 RON
Curs limba germană nivelul A1 – C1 standard/intensiv cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari** 700 RON / 60 UD* 370 RON 350 RON
Curs online de limba germană nivelul A1 pentru adulți (de la 16 ani în sus)
1.400 RON /  100 UD* 750 RON 700 RON

Citește mai departe

Einfach Grammatik – Curs de consolidare a cunoștințelor de gramatică

Ezitați să purtați o conversație în limba germană deoarece sunteți nesigur în privința așezării verbului în propoziție sau în privința utilizării corecte a unui articol sau a unei cursuri_vara (2)prepoziții? Atunci „Einfach Grammatik“ este cel potrivit pentru dumneavoastră.

Cursul special elaborat pentru nivelurile B1/B2 vine în sprijinul acelora care utilizează deja în mod independent limba germană și doresc să își consolideze cunoștințele de gramatică într-un mod structurat și simplificat, astfel încât consolidarea acestora să fie eficientă și să se desfășoare într-un mod plăcut – pur și SIMPLU gramatică! Implicit se insistă și asupra exprimării orale.

Pentru informații suplimentare vă invităm să ne contactați fie telefonic la +40 256 40 70 58 fie prin e-mail la adresa info@ccgtm.ro.

Curs de conversație pentru nivelurile A2/B1 și B2/C1

Centrul Cultural German va organiza pe perioada lunii august 2016 un nou curs de conversaţie cursuri_vara (2)în limba germană pentru adulţii care dispun de cunoştinţe prealabile de nivelurile A2/B1 și B2/C1.

Pe parcursul a 4 săptămâni cei interesaţi de a vorbi „câte-n lună şi în stele“ în limba germană vor avea astfel ocazia de a exersa şi a aprofunda cunoştinţele prin dezbaterea unui număr variat de teme. Cursul se va desfăşura în perioada 2 – 25 august 2016 şi va cuprinde două întâlniri săptămânale în cursul serii.

Pentru informaţii suplimentare vă invităm să ne contactaţi fie telefonic la +40 256 40 70 58 fie prin e- mail la adresa info@ccgtm.ro.

Cursuri intensive

Dacă doriţi să vă îmbunătăţiţi cunoştinţele de limba germană în cel mai scurt timp posibil, atunci Centrul Cultural German Timişoaraoferă soluţia ideală. Fiind partener acreditat al Goethe-Institut în domeniul cursurilor de limba germană şi centru de examinare Goethe-Institut, CCG oferă în luna septembrie cursuri intensive de limba germană pentru nivelurile A1 – B1.

ccg_de_intesive2015Întâlnirile au loc în perioada 4 – 22 iulie 2016 de luni până vineri, fie de dimineaţă fie seara, durata unei şedinţe fiind de 3 ore şi 15 minute, oferindu-vă posibilitatea de  a învăţa zilnic şi sistematic limba germană. Cursurile au la bază metoda comunicativă în care competenţele lingvistice ale cursanţilor sunt formate în jurul situaţiilor de comunicare de zi cu zi.

Înscrierile se fac personal în perioada 27 iunie – 1 iulie 2016 între orele 12.00 şi 18.00 la sediul CCG. Testările gratuite de plasare la nivel se fac exclusiv în intervalul orar 12.00 – 17.00. 

Cursanţii Centrului Cultural German beneficiază de acces gratuit la bibliotecă şi de utilizare gratuită a Centrului de Studiu Individual din cadrul CCG. De asemenea ei sunt invitaţi să participe la diversele evenimente culturale ale Centrului, care prezintă aspecte din viaţa culturală şi socială din Germania de astăzi.

Pentru informaţii suplimentare vă invităm să ne contactaţi fie telefonic la +40 256 40 70 58 fie prin e-mail la adresa info@ccgtm.ro

Cursuri standard

Doriţi să învăţaţi limba germană sau să vă îmbunătăţiţi cunoştinţele deja dobândite? Doriţi să vă aventurați în cultura spaţiului geografic în care se vorbeşte limba germană?

standardkurs2016Atunci Centrul Cultural German este soluţia ideală pentru dumneavoastră. Fiind partener acreditat în domeniul cursurilor de limba germană şi centru de examinare Goethe-Institut noi vă oferim cursul potrivit pentru fiecare dintre scopurile dumneavoastră de învăţare. În cursul standard, care se desfăşoară în perioada 10 octombrie – 16 decembrie 2016, şi are o durată de zece săptămâni vă oferim cursuri de învăţare a limbii germane pentru toate nivelurile de la A1 la C1.

Cursanţii noştri îşi dobândesc competenţele lingvistice prin intermediul unei game largi de proiecte educaţionale/didactice şi forme de discuţii variate care sunt create în jurul situaţiilor din viaţa cotidiană şi dezvoltă cele patru aptitudini precum exprimarea în scris şi cea orală şi înţelegerea unui text scris sau audiat. Citește mai departe

Cursuri de pregătire pentru examene

Doriţi să susţineţi examenele Goethe-Institut bine pregătit/ă? Doriţi să aflaţi care este structura unui examen Goethe-Institut şi doriţi să fiţi îndrumaţi individual? Atunci aveţi posibilitatea să urmaţi cursurile noastre de pregătire pentru examenele Goethe-Institut.

Sub îndrumarea personalului nostru didactic experimentat faceţi cunoştinţă cu diferitele metode de testare din cadrul examenului şi beneficiaţi de o consultanţă competentă. Prin simularea tuturor celor patru părţi componente ale examenului – exprimare orală şi în scris, înţelegerea unui text scris sau audiat – prin corectarea greşelilor şi o discuţie individuală de consultanţă, aveţi posibilitatea să obţineţi o privire de ansamblu asupra cunoştinţelor dumneavoastră de limbă şi să mergeţi bine pregătit/ă la examen. Citește mai departe

Cursuri de limba germană pentru copii între 4 și 10 ani

jugendkurs_FDDacă doriţi ca pe parcursul anului școlar copilul dumneavoastra să își aprofundeze cunoștințele de limba germană în timpul liber, Centrul Cultural German Timișoara este opțiunea ideală.

În luna ianuarie 2016 va începe un nou curs de limba germană special conceput pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani. Acesta va avea o durată de zece săptămâni și va cuprinde – în funcție de categoria de vârstă – una sau două întâlniri săptămânale. Cursul nu va fi intrerupt pe perioada vacanței.

Următoarea perioadă de înscrieri va fi anunțată în curând. Înscrierile pentru curs se fac în prezența părintelui sau a tutorelui la sediul CCG. Testările de plasare la nivel se fac doar pe bază de programare telefonică în prealabil. Pentru mai multe informații cu privire la următoarea perioadă de înscrieri vă invităm să ne contactați fie telefonic la 0256 40 70 58 fie prin e-mail la info@ccgtm.ro. Citește mai departe

Cursuri pentru adolescenți (11 – 13 ani)

Centrul Cultural German Timișoara se străduiește să conceapă în mod regulat noi oferte în domeniul cursurilor de limba pentru copii, adolescenți și adulți, pentru a veni astfel în întâmpinarea cererii și necesității clienților și vizitatorilor săi. Pentru a satisface solicitările din categoria cursurilor pentru adolescenți, am dori să-i oferim și grupei de vârstă între 11 și 13 ani continuitate în însușirea limbii germane într-un mediu propice.

jugendkurs_FDCursul nostru de limba germană special conceput pentru adolescenți se adresează tinerilor cu cunoștințe elementare, care doresc să se inițieze în limba germană pentru o dezvoltare continuă, un posibil schimb de experiență în timpul liceului sau un studiu ulterior într-o țară vorbitoare de limba germană.

Cursul are o durată de 10 săptămâni. În ședințele de câte 90 de minute, care vor avea loc de două ori pe săptămână, adolescenții vor fi inițiați în limba și cultura germană cu ajutorul jocurilor și exercițiilor interactive. Ei vor fi încurajați să utilizeze limba germană în mod independet și să se poată exprima în situații autentice. Citește mai departe

Regulamentul programului de fidelitate

Regulament oficial al programului
„Card de fidelitate: Ihre Treue wird belohnt!“

I.    REGULI GENERALE
1.1 Programul de fidelitate “Ihre Treue wird belohnt!” este organizat şi desfăşurat de către Societatea Culturală Româno-Germană / Centrul Cultural German Timișoara, cu sediul în Timişoara, str. Dr. Liviu Gabor 1, cod fiscal 14135750, denumită în continuare “Organizator”.

Vorderseite1.2 Prin programul de fidelitate “Ihre Treue wird belohnt!”, Organizatorul își recompensează cursanții fideli, oferind discounturi pentru participarea la cursurile de limba germană.

1.3 Discounturile oferite prin cardul de fidelitate “Ihre Treue wird belohnt!” se materializează prin aplicarea unor reduceri pentru al cincilea și al zecelea curs urmat la Centrul Cultural German Timișoara. Citește mai departe