Einfach Grammatik – Gramatică pentru nivelurile B2/C1

Ezitați să purtați o conversație în limba germană deoarece sunteți nesigur în privința așezării verbului în propoziție sau în privința utilizării corecte a unui articol sau a unei cursuri_vara (2)prepoziții? Atunci „Einfach Grammatik“ este cel potrivit pentru dumneavoastră.

Cursul special elaborat pentru nivelurile B2/C1 vine în sprijinul acelora care utilizează deja în mod independent limba germană și doresc să își consolideze cunoștințele de gramatică într-un mod structurat și simplificat, astfel încât consolidarea acestora să fie eficientă și să se desfășoare într-un mod plăcut – pur și SIMPLU gramatică! Implicit se insistă și asupra exprimării orale.

Pentru informații suplimentare vă invităm să ne contactați fie telefonic la +40 256 40 70 58 fie prin e-mail la adresa info@ccgtm.ro.

Cursuri pentru adolescenți (11 – 13 ani)

Centrul Cultural German Timișoara se străduiește să conceapă în mod regulat noi oferte în domeniul cursurilor de limba pentru copii, adolescenți și adulți, pentru a veni astfel în întâmpinarea cererii și necesității clienților și vizitatorilor săi. Pentru a satisface solicitările din categoria cursurilor pentru adolescenți, am dori să-i oferim și grupei de vârstă între 11 și 13 ani continuitate în însușirea limbii germane într-un mediu propice.

jugendkurs_FDCursul nostru de limba germană special conceput pentru adolescenți se adresează tinerilor cu cunoștințe elementare, care doresc să se inițieze în limba germană pentru o dezvoltare continuă, un posibil schimb de experiență în timpul liceului sau un studiu ulterior într-o țară vorbitoare de limba germană.

Cursul are o durată de 10 săptămâni. În ședințele de câte 90 de minute, care vor avea loc de două ori pe săptămână, adolescenții vor fi inițiați în limba și cultura germană cu ajutorul jocurilor și exercițiilor interactive. Ei vor fi încurajați să utilizeze limba germană în mod independet și să se poată exprima în situații autentice. Citește mai departe

Cursuri de limba germană pentru copii între 4 și 10 ani

jugendkurs_FDDacă doriţi ca pe parcursul anului școlar copilul dumneavoastra să își aprofundeze cunoștințele de limba germană în timpul liber, Centrul Cultural German Timișoara este opțiunea ideală.

În luna ianuarie 2016 va începe un nou curs de limba germană special conceput pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani. Acesta va avea o durată de zece săptămâni și va cuprinde – în funcție de categoria de vârstă – una sau două întâlniri săptămânale. Cursul nu va fi intrerupt pe perioada vacanței.

Următoarea perioadă de înscrieri va fi anunțată în curând. Înscrierile pentru curs se fac în prezența părintelui sau a tutorelui la sediul CCG. Testările de plasare la nivel se fac doar pe bază de programare telefonică în prealabil. Pentru mai multe informații cu privire la următoarea perioadă de înscrieri vă invităm să ne contactați fie telefonic la 0256 40 70 58 fie prin e-mail la info@ccgtm.ro. Citește mai departe

Cursuri intensive

Dacă doriţi să vă îmbunătăţiţi cunoştinţele de limba germană în cel mai scurt timp posibil, atunci Centrul Cultural German Timişoaraoferă soluţia ideală. Fiind partener acreditat al Goethe-Institut în domeniul cursurilor de limba germană şi centru de examinare Goethe-Institut, CCG oferă în luna septembrie cursuri intensive de limba germană pentru nivelurile A1 – B1.

ccg_de_intesive2015Întâlnirile au loc în perioada 4 – 22 iulie 2016 de luni până vineri, fie de dimineaţă fie seara, durata unei şedinţe fiind de 3 ore şi 15 minute, oferindu-vă posibilitatea de  a învăţa zilnic şi sistematic limba germană. Cursurile au la bază metoda comunicativă în care competenţele lingvistice ale cursanţilor sunt formate în jurul situaţiilor de comunicare de zi cu zi.

Înscrierile se fac personal în perioada 27 iunie – 1 iulie 2016 între orele 12.00 şi 18.00 la sediul CCG. Testările gratuite de plasare la nivel se fac exclusiv în intervalul orar 12.00 – 17.00. 

Cursanţii Centrului Cultural German beneficiază de acces gratuit la bibliotecă şi de utilizare gratuită a Centrului de Studiu Individual din cadrul CCG. De asemenea ei sunt invitaţi să participe la diversele evenimente culturale ale Centrului, care prezintă aspecte din viaţa culturală şi socială din Germania de astăzi.

Pentru informaţii suplimentare vă invităm să ne contactaţi fie telefonic la +40 256 40 70 58 fie prin e-mail la adresa info@ccgtm.ro

Înscrieri curs standard

  • Înscrierile la cursurile de limba germană se fac personal la sediul nostru.
  • Cursanţii noi (cu excepţia începătorilor) vor susţine un test scris şi oral, în urma căruia se va face plasarea la nivelul corespunzător. Testul de plasare la nivel durează aproximativ 60 de minute şi este gratuit.ja_cursuri2015
  • Oferim cursanţilor noștri posibilitatea de a achita cursul standard în două rate. Prima rată se achită la înscriere, iar cea de a doua rată în a 5-a săptămână de curs. Neachitarea celei de a doua rată în perioada anunțată la înscriere atrage asupra ei excluderea de la curs. Vă mulțumim pentru înțelegere!
  • Taxa pentru cursurile care au loc pe perioada verii (curs intensiv, curs de conversație pentru adulți, curs de gramatică) se achită integral la înscriere. Va mulțumim pentru înțelegere!
  • La înscriere cursanţii pot achiziționa la preț special suportul de curs după care se lucrează pe parcursul unui întreg nivel.
  • Grupele se formează cu minim 6 şi maxim 16 cursanţi.
  • Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile. Numărul de locuri existente nu se poate suplimenta. Vă mulțumim pentru înțelegere!
Citește mai departe

Cursuri de pregătire pentru examene

Doriţi să susţineţi examenele Goethe-Institut bine pregătit/ă? Doriţi să aflaţi care este structura unui examen Goethe-Institut şi doriţi să fiţi îndrumaţi individual? Atunci aveţi posibilitatea să urmaţi cursurile noastre de pregătire pentru examenele Goethe-Institut.

GI_Pruefungszentrum_green_sRGBSub îndrumarea personalului nostru didactic experimentat faceţi cunoştinţă cu diferitele metode de testare din cadrul examenului şi beneficiaţi de o consultanţă competentă. Prin simularea tuturor celor patru părţi componente ale examenului – exprimare orală şi în scris, înţelegerea unui text scris sau audiat – prin corectarea greşelilor şi o discuţie individuală de consultanţă, aveţi posibilitatea să obţineţi o privire de ansamblu asupra cunoştinţelor dumneavoastră de limbă şi să mergeţi bine pregătit/ă la examen. Citește mai departe

Cursuri standard

Doriţi să învăţaţi limba germană sau să vă îmbunătăţiţi cunoştinţele deja dobândite? Doriţi să vă aventurați în cultura spaţiului geografic în care se vorbeşte limba germană?

ja_cursuri2015Atunci Centrul Cultural German este soluţia ideală pentru dumneavoastră. Fiind partener acreditat în domeniul cursurilor de limba germană şi centru de examinare Goethe-Institut noi vă oferim cursul potrivit pentru fiecare dintre scopurile dumneavoastră de învăţare. În cursul standard, care se desfăşoară în perioada 11 aprilie – 17 iunie 2016, şi are o durată de zece săptămâni vă oferim cursuri de învăţare a limbii germane pentru toate nivelurile de la A1 la C1.

Cursanţii noştri îşi dobândesc competenţele lingvistice prin intermediul unei game largi de proiecte educaţionale/didactice şi forme de discuţii variate care sunt create în jurul situaţiilor din viaţa cotidiană şi dezvoltă cele patru aptitudini precum exprimarea în scris şi cea orală şi înţelegerea unui text scris sau audiat. Citește mai departe

Curs de conversație pentru adulți

Centrul Cultural German va organiza pe perioada lunii august 2016 un nou curs de conversaţie cursuri_vara (2)în limba germană pentru adulţii care dispun de cunoştinţe prealabile de nivelurile A2/B1 și B2/C1.

Pe parcursul a 3 săptămâni cei interesaţi de a vorbi „câte-n lună şi în stele“ în limba germană vor avea astfel ocazia de a exersa şi a aprofunda cunoştinţele prin dezbaterea unui număr variat de teme. Cursul se va desfăşura în perioada 8 – 26 august 2016 şi va cuprinde două întâlniri săptămânale în cursul serii.

Pentru informaţii suplimentare vă invităm să ne contactaţi fie telefonic la +40 256 40 70 58 fie prin e- mail la adresa info@ccgtm.ro.

Bursă în Germania și cursuri gratuite la CCG

Toți cei care doresc să își îmbunătățească cunoștințele de limbaTypisch deutsch2 germană, dar și cei care doresc să se familiarizeze cu această limbă au posibilitatea să câștige două cursuri gratuite de limba germană în cadrul Centrului Cultural German din Timișoara. În acest caz este vorba despre cursuri standard, la care cei doi câștigători se vor putea înscrie în modulul octombrie – decembrie 2014. În prețul cursului nu sunt incluse manualele de curs, pe care câștigătorii și le vor putea achiziționa la înscriere. Toți cursanții Centrului Cultural German Timișoara au pe perioada cursului acces gratuit la biblioteca Centrului, de unde își pot împrumuta cărți de lectură corespunzătoare cu nivelul de învățare al limbii, materiale de exersare, reviste, cărți audio și multe alte tipuri de materiale, care să îi ajute în dezvoltarea vocabularului și în exersarea limbii germane.

Centrul Cultural German Timișoara împreună cu Goethe-Institut București se bucură să ofere în cea de-a doua jumătate a anului o bursă pentru o persoană care dorește să își îmbunătățeasGoethe-Siegelgruencă cunoștințele de limba germană. Bursa se adresează cursanților Centrului care deja dețin cunoștințe anterioare de limba germană și doresc să și le aprofundeze. Este vorba despre o bursă integrală pentru un curs intensiv de patru săptămâni la un Goethe-Institut în Germania care include atât cazarea și masa cât și taxa de curs și cheltuielile de transport. Oferta completă de cursuri intensive oferite de Goethe-Institut în Germania și locurile de desfășurare ale acestora se pot găsi aici.

Cei interesați de unul dintre premiile oferite sunt rugați să ne trimită un scurt eseu (maxim o pagină) cu tema “Tipic nemțesc!“.

Pentru bursa în Germania vă rugăm să ne trimiteți eseurile exclusiv în limba germană.

Eseurile și datele de contact ale participanților (nume, prenume, adresă de e-mail, număr de telefon) se pot trimite prin e-mail la adresa info@ccgtm.ro, prin fax (+40 256 407059) sau prin poștă până cel târziu în 30 iulie 2014.

Câștigătorii vor fi anunțați la începutul lunii august.

Germana pentru personalul medical

Aveţi nevoie de limba germană în profesie la spital, într-o instituţie de îngrijire sau în propriul cabinet?

Deutsch im KrankenhausAcest curs are ca scop familiarizarea cursanţilor cu terminologia germană de specialitate în domeniul medical, necesară pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicare cu pacienţi şi medici vorbitori nativi. 

Cursul este structurat pe o perioadă de 10 săptămâni şi acoperă o gamă variată de teme care includ: structura unui spital, ierarhizarea personalului medical, terminologie si expresii idiomatice medicale, anatomia corpului uman, roluri de interpretare (în anamneza pacientului, în examenul clinic şi în examenele paraclinice curente sau formule specifice utilizate în redactarea foilor de observaţie), elemente comunicative pentru interacţiunea medic-pacient, înţelegerea rapoartelor medicale şi a studiilor de caz, abrevieri medicale, simptome, sindroame şi boli. Pe lângă acest buchet de informaţii din domeniul medical, cursul conţine exerciţii de pronunţie a termenilor de specialitate, tratând totodată şi probleme de gramatică şi sintaxă.

În concordanţă cu Cadrul Comun European de Referinţă (CCER) acest curs se adresează cursanților cu cunoştinţe de limba germană de nivel A2/B1.

Citește mai departe

Taxe de curs

(taxe de curs valabile pentru anul de studiu 2015/2016)

Tipul cursului Plata integrală la înscriere Rata 1 Rata 2
Curs limba germană nivelul A1 – C1 standard/intensiv pentru adulți (de la 16 ani în sus ) 800 RON / 60 UD* 420 RON 400 RON
Curs limba germană nivelul A1 – C1 standard/intensiv cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari** 700 RON / 60 UD* 370 RON 350 RON
Curs online de limba germană nivelul A1 pentru adulți (de la 16 ani în sus)
1.400 RON /  100 UD* 750 RON 700 RON

Citește mai departe

Studiu individual

Pentru cei care doresc să înveţe limba germană în regim individual sau cei care doresc, pe lângă cursurile de germană oferite de Centru, să exerseze sau să îşi fundamenteze cunoştinţele, Centrul de studiu individual le oferă materiale multimedia şi 2 calculatoare cu acces la internet.

Citește mai departe