Seară de jocuri de societate (începând cu 16 ani)

24 aprilie 2017, orele 18.30 – 19.30 | Librăria La Două Bufnițe

Pentru că ne-am distrat atât de copios în 6 martie la cele două Bufnițe, venim și în luna aprilie în vizită! De data aceasta aducem chiar 2 jocuri cu noi: Activity și Camel Up – astfel încât să avem jocuri atât pentru vorbitorii de limba germană, cât și pentru cei care vorbesc numai română. După cum puteți vedea, oricine e binevenit!

Intrarea este liberă.

Adobe Spark(122)

Atelier creativ pentru Paști (pentru copii între 5 – 10 ani)

12 aprilie 2017, orele 16.30 – 17.30 | Biblioteca CCG

În curând vine iepurașul! Pentru această ocazie trebuie să ne pregătim:  iepurașului îi place mult când confecționăm ceva frumos pentru el. Aici vă putem ajuta: veniți la bibliotecă și vom pregăti împreună ceva haios!

Atelierul de creație are loc în 12 aprilie de la ora 16.30 și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-10 ani.

Intrarea este liberă. Vă puteți înscrie la atelier trimițând un e-mail la adresa r.cojocariu@ccgtm.ro. Numărul maxim de participanți este 20 de copii. Cititorii noștri care dețin și cardul  Cultura Plus au prioritate. (Persoană de contact: Ruxandra Cojocariu)

Adobe Spark(121)

Ziua urșilor polari la bibliotecă (pentru copii între 5 și 10 ani)

27 februarie 2017, 16:30 – 17:30

Biblioteca Centrului Cultural German Timișoara, str. Dr. Liviu Gabor nr. 1

27 februarie este ziua internațională a ursului polar. Un motiv numai bun să atragem atenția asupra urșilor polari și a problemelor cu care se confruntă aceștia. Cu ocazia zilei lor, dorim să aflăm cât mai multe despre acest prădător uriaș – și vom face asta, ca de obicei, jucându-ne și confecționând jucării.

Intrarea este liberă. Vă puteți înscrie la atelier trimițând un e-mail la adresa r.cojocariu@ccgtm.ro. Numărul maxim de participanți este 15 de copii. Cititorii noștri care dețin și cardul  Cultura Plus au prioritate. (Persoană de contact: Ruxandra Cojocariu)

Termenul limită pentru înscrieri: 20 februarie 2017

eisbaeren

 

 

 

Curs de modelaj în lut (pentru copii între 7 – 11 ani)

Începând cu data de 31 ianuarie 2017, Centrul Cultural German organizează un atelier de modelaj în lut pentru copii. Cursul va dura două luni, cu câte două întâlniri de câte o oră pe săptămână, și va fi organizat de către Radu Muj. Comunicarea în timpul cursului va fi făcută în limba germană, dar și în limba română dacă participanții nu sunt vorbitori de germană. Din punct de vedere tematic, cursul va fi legat de cultura germană.

În mediul artistic, modelajul ocupă un loc la fel de important ca desenul și pictura. Prin modelaj, copilul percepe realitatea în mod tridimensional, observă pentru prima dată volumul, deprinde tehnici de creație și lucrul cu diferite materiale de modelaj.

Tinerii artiști vor învăța și descoperi materialele și instrumentele de modelaj, formele și metodele de texturare și modelare a volumului. Își vor dezvolta creativitatea, imaginația și vor fi încurajați să se exprime liber prin intermediul modelajului.

Participarea la curs este gratuită. Numărul de participanți este maxim 10. Înscrierile se pot face începând cu data de astăzi la adresa de email r.cojocariu@ccgtm.ro. (Persoana de contact: Ruxandra Cojocariu).

 

Seară de jocuri de societate (participanți peste 14 ani)

19 octombrie 2016, orele 17.00 – 19.00 | Biblioteca CCGspieleabend

În octombrie reluăm serile de jocuri pentru adolescenți și adulți. Oferim numeroase jocuri de societate – Activity, Camel Up, Dixit, Scrabble, Colt Express și multe altele. În timpul jocului vom încerca să vorbim cât mai mult în limba germană, pentru a exersa și a învăța cât mai multe cuvinte noi. Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag atât pe voi, cât și pe prietenii pe care doriți să îi invitați.

Pentru a împrumuta cărţi şi CD-uri, vă puteți înscrie la biblioteca Centrului Cultural German.

 

Dimineață de jocuri pentru copii (5 – 10 ani)

6 septembrie 2016, orele 11.00 – 12.00 | Biblioteca CCG

DSCN2575

Când începe anotimpul ploios, biblioteca noastră călduroasă este un refugiu perfect. Avem o gamă largă de jocuri de societate  pentru copii: de la „Monopoly Junior” la „S.O.S. Affenalarm” până la „Obstgarten”. Copiii vor învăța cum se joacă după reguli, cum să îi respecte pe ceilalți jucători și poate vor prinde din zbor și un cuvânt-două în limba germană. Intrarea este liberă.

Pentru a împrumuta cărţi şi CD-uri, copiii se pot înscrie la biblioteca Centrului Cultural German. Cadrele didactice care doresc să viziteze cu clasele lor biblioteca sunt rugate să se anunțe la adresa de email r.cojocariu@ccgtm.ro pentru a stabili un program special (persoana de contact: Ruxandra Cojocariu).

Save

Save

Save