Dimineață de jocuri (pentru copii între 5 – 10 ani)

18 iulie 2017, orele 11.00 – 12.00 | Biblioteca CCG

Zilele caniculare trec mai ușor în biblioteca noastră răcoroasă – avem o gamă largă de jocuri de societate  pentru copii: de la „Monopoly Junior” la „S.O.S. Affenalarm” până la „Obstgarten”. Va fi veselie mare! Cel mai bun lucru din toată povestea: vom învăța și câteva cuvinte în limba germană, fără caiet și penar.

Intrarea este liberă. Vă puteți înscrie la atelier trimițând un e-mail la adresa r.cojocariu@ccgtm.ro. Numărul maxim de participanți este 15 de copii. Cititorii noștri care dețin și cardul  Cultura Plus au prioritate. (Persoană de contact: Ruxandra Cojocariu)

Adobe Spark(155)

Dimineață de jocuri (pentru copii între 5 – 10 ani)

4 iulie 2017, orele 11.00 – 12.00 | Biblioteca CCG

A venit vacanța de vară! În vacanță vreți să vă distrați și aici venim în întâmpinarea voastră: avem o gamă largă de jocuri de societate  pentru copii: de la „Monopoly Junior” la „S.O.S. Affenalarm” până la „Obstgarten”. Va fi veselie mare! Și cel mai bun lucru din toată povestea: vom învăța și câteva cuvinte în limba germană, fără caiet și penar.

Intrarea este liberă. Vă puteți înscrie la atelier trimițând un e-mail la adresa r.cojocariu@ccgtm.ro. Numărul maxim de participanți este 20 de copii. Cititorii noștri care dețin și cardul  Cultura Plus au prioritate. (Persoană de contact: Ruxandra Cojocariu)

Adobe Spark(153)

Dimineață de jocuri (pentru copii între 5 – 10 ani)

20 iunie 2017, orele 11.00 – 12.00 | Biblioteca CCG

Școala s-a încheiat. În sfârșit a venit și vacanța de vară! În vacanță vreți să vă distrați și aici vă putem ajuta: avem o gamă largă de jocuri de societate  pentru copii: de la „Monopoly Junior” la „S.O.S. Affenalarm” până la „Obstgarten”. Va fi veselie mare! Cel mai bun lucru din toată povestea: vom învăța și câteva cuvinte în limba germană, fără caiet și penar.

Intrarea este liberă. Vă puteți înscrie la atelier trimițând un e-mail la adresa r.cojocariu@ccgtm.ro. Numărul maxim de participanți este 20 de copii. Cititorii noștri care dețin și cardul  Cultura Plus au prioritate. (Persoană de contact: Ruxandra Cojocariu)

Adobe Spark

Grădina cu cărți la Street Delivery

16 iunie 2017, orele 16.00 – 19.00 | Street Delivery

Există posibilități infinite pentru a amenaja grădini: cu flori, copaci și ghirlande colorate – una mai frumoasă ca cealaltă. Din grădina noastră nu poate lipsi ceva ce iubim la fel de mult ca natura: cărțile!  Vă așteptăm la Street Delivery să ne relaxăm în grădina noastră cu cărți!

18582625_215773625597410_5712245222361325871_n

 

Seară de jocuri de societate (de la 16 ani)

29 mai 2017, orele 18.30 – 19.30 | Librăria La Două Bufnițe

Ne-am făcut deja un obicei din a petrece serile de jocuri la librăria La Două Bufnițe. Și de ce nu, mai ales că de fiecare dată ne simțim minunat acolo! În luna mai luăm de la Biblioteca Centrului Cultural German două jocuri: Dixit și Activity. Ambele pot fi jucate chiar dacă nu știți limba germană! Pentru Activity am gândit deja reguli speciale – pentru ca să-i putem primi la masa de joc și pe nevorbitorii de limbă germană! Cu siguranță o să ne distrăm de minune și poate chiar vom învăța cuvinte noi! Evenimentul se adresează persoanelor peste 16 ani.

seara_de_jocuriCCG

 

Atelier creativ (pentru copii între 5 și 10 ani)

17 mai 2017, 16:30 – 17:30

Biblioteca Centrului Cultural German Timișoara, str. Dr. Liviu Gabor nr. 1

Încet-încet se apropie mult râvnita vară! Pentru că nu mai avem răbdare, vrem deja să îi urăm bun-venit cu decorațiuni de sezon confecționate de noi. Cine dorește să ni se alăture?

Atelierul de creație are loc în 17 mai de la ora 16.30 și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-10 ani.

Pentru a împrumuta cărţi şi CD-uri, vă puteți înscrie la biblioteca Centrului Cultural German.

Adobe Spark(132)

Atelier distractiv de limba germană (pentru copii între 5 – 10 ani)

14 mai 2017, orele 10.00 – 11.00 | Institut Français

Limba germană e o limbă cu care te poți juca! Nu ne credeți? Nu doar că ne putem juca, dar ne putem distra copios și în același timp învățăm o mulțime de cuvinte noi ! Te așteptăm la atelier chiar dacă nu știi nici un cuvânt în limba germană ! Ne vom juca și vom învăța împreună !

Atelierul are loc în data de 14 mai de la ora 10.00 în cadrul evenimentului Căsuța Piticilor de la Institutul Francez din Timișoara și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani. 

Intrarea este liberă.

Adobe Spark(135)

Atelier creativ pentru Paști (pentru copii între 5 – 10 ani)

12 aprilie 2017, orele 16.30 – 17.30 | Biblioteca CCG

În curând vine iepurașul! Pentru această ocazie trebuie să ne pregătim:  iepurașului îi place mult când confecționăm ceva frumos pentru el. Aici vă putem ajuta: veniți la bibliotecă și vom pregăti împreună ceva haios!

Atelierul de creație are loc în 12 aprilie de la ora 16.30 și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-10 ani.

Intrarea este liberă. Vă puteți înscrie la atelier trimițând un e-mail la adresa r.cojocariu@ccgtm.ro. Numărul maxim de participanți este 20 de copii. Cititorii noștri care dețin și cardul  Cultura Plus au prioritate. (Persoană de contact: Ruxandra Cojocariu)

Adobe Spark(121)

Ziua urșilor polari la bibliotecă (pentru copii între 5 și 10 ani)

27 februarie 2017, 16:30 – 17:30

Biblioteca Centrului Cultural German Timișoara, str. Dr. Liviu Gabor nr. 1

27 februarie este ziua internațională a ursului polar. Un motiv numai bun să atragem atenția asupra urșilor polari și a problemelor cu care se confruntă aceștia. Cu ocazia zilei lor, dorim să aflăm cât mai multe despre acest prădător uriaș – și vom face asta, ca de obicei, jucându-ne și confecționând jucării.

Intrarea este liberă. Vă puteți înscrie la atelier trimițând un e-mail la adresa r.cojocariu@ccgtm.ro. Numărul maxim de participanți este 15 de copii. Cititorii noștri care dețin și cardul  Cultura Plus au prioritate. (Persoană de contact: Ruxandra Cojocariu)

Termenul limită pentru înscrieri: 20 februarie 2017

eisbaeren

 

 

 

Curs de modelaj în lut (pentru copii între 7 – 11 ani)

Începând cu data de 31 ianuarie 2017, Centrul Cultural German organizează un atelier de modelaj în lut pentru copii. Cursul va dura două luni, cu câte două întâlniri de câte o oră pe săptămână, și va fi organizat de către Radu Muj. Comunicarea în timpul cursului va fi făcută în limba germană, dar și în limba română dacă participanții nu sunt vorbitori de germană. Din punct de vedere tematic, cursul va fi legat de cultura germană.

În mediul artistic, modelajul ocupă un loc la fel de important ca desenul și pictura. Prin modelaj, copilul percepe realitatea în mod tridimensional, observă pentru prima dată volumul, deprinde tehnici de creație și lucrul cu diferite materiale de modelaj.

Tinerii artiști vor învăța și descoperi materialele și instrumentele de modelaj, formele și metodele de texturare și modelare a volumului. Își vor dezvolta creativitatea, imaginația și vor fi încurajați să se exprime liber prin intermediul modelajului.

Participarea la curs este gratuită. Numărul de participanți este maxim 10. Înscrierile se pot face începând cu data de astăzi la adresa de email r.cojocariu@ccgtm.ro. (Persoana de contact: Ruxandra Cojocariu).

 

Seară de jocuri de societate (participanți peste 14 ani)

19 octombrie 2016, orele 17.00 – 19.00 | Biblioteca CCGspieleabend

În octombrie reluăm serile de jocuri pentru adolescenți și adulți. Oferim numeroase jocuri de societate – Activity, Camel Up, Dixit, Scrabble, Colt Express și multe altele. În timpul jocului vom încerca să vorbim cât mai mult în limba germană, pentru a exersa și a învăța cât mai multe cuvinte noi. Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag atât pe voi, cât și pe prietenii pe care doriți să îi invitați.

Pentru a împrumuta cărţi şi CD-uri, vă puteți înscrie la biblioteca Centrului Cultural German.

 

Dimineață de jocuri pentru copii (5 – 10 ani)

6 septembrie 2016, orele 11.00 – 12.00 | Biblioteca CCG

DSCN2575

Când începe anotimpul ploios, biblioteca noastră călduroasă este un refugiu perfect. Avem o gamă largă de jocuri de societate  pentru copii: de la „Monopoly Junior” la „S.O.S. Affenalarm” până la „Obstgarten”. Copiii vor învăța cum se joacă după reguli, cum să îi respecte pe ceilalți jucători și poate vor prinde din zbor și un cuvânt-două în limba germană. Intrarea este liberă.

Pentru a împrumuta cărţi şi CD-uri, copiii se pot înscrie la biblioteca Centrului Cultural German. Cadrele didactice care doresc să viziteze cu clasele lor biblioteca sunt rugate să se anunțe la adresa de email r.cojocariu@ccgtm.ro pentru a stabili un program special (persoana de contact: Ruxandra Cojocariu).

Save

Save

Save